Sunday, May 9, 2010

hepi besday my sis yg ke-24 n hepi mother's day 2 my mom..

1st ly nak minta maaf kat my sis, coz adikmu ni x sempat nak wat pos time besday kamu..walaupun adikmu dah wish kat tepon, adikmu still nak tulis kat entry ni...
hepi besday my sis yang ke-24, semoga kakakku terus berjaya dan tercapai segala impian...

n dikesempatan ini, sempana ngan ari ibu, saya nak wish hepi mother's day 2 my mom..
for me everyday is mom's day..kankankan...
tq mak coz dah membesarkan adik n sabar ngan segala kerenah adik..
mak la mak yang terbaik dalam idup adik...
love u so much...

Friday, April 30, 2010

akhir nya...

salam semua...
wah lamanya aku x mengarut kat blog nie..
mlm ni pun curi2 masa je nak blogging.. mana x nya, pas ni dah x tau la bila lg nak update blog ni..
mana x nya, pas ni aku dah kena masuk praktikal, aku dok umah sewa, so aku mayb dah x berpeluang lg.. huhu..

mlm ni dah mlm last aku kat ukm bersama elin n wani...coz diorang dah final year.. n diorang akan pulang ke kg halaman.. insyallah lau ada rezeki pas ni jumpa la lgkan... ngan wani mayb la senang jumpa.. tp ngan elin ni la agak susah skit.. nun jauh disana dia duduk.. kat kelantan 2..hoihohoiho
walau jauh berbatu sekali pun... 2 hanya lah jarak kan.. tapi kat ati mest dekat.. jiwang plak memalam nie..

esoak aku akan mulakan idup baru aku kat umah sewa.. first time nak dok umah sewa bersama kengkawan aku.. asa nervous pun ada...hhihihi.. pape pun harap semua berjalan ngan lancar..

sebenarnya banyak nak cita.. tapi ngantok sgt.. mana x nya.. tadi si mengemas barang-barang aku hampir 10 beg..hohoho... x tau la muat ke x kete abah aku esok.. harap2 muat la.. lau x muat pakai ikat atas bumbung keta...hihi..

Tuesday, April 6, 2010

wahai sahabatku...

Menasihati seorang sahabat, Adakah itu satu kesalahan?
jika tidak napa ia dipersendakan,
aku x minta dihormati,
kerana aku tahu aku hanyalah manusia biasa yang tidak terlepas dari sebarang kesilapan dan dosa.
manusia yang lemah lagi tidak sempurna ini hanya mampu untuk menunjukkan jalan yang lurus kembali ke pangkal jalan.
Namun begitu,kabaikan ku disalah tafsirkan oleh orang sekeliling dan juga dirimu.
jika kau tau ini semua akan berlaku,
sama sekali aku xkan memberi pendapat atau pandangan tetkala kau meminta,
Haih, sesak dada ini untuk bernafas. Sebegitu payahnya dugaan yang melanda.
wahai sahabatku,
aku tau, aku tidak berhak mengganggu kebahagianmu sekarang,
tapi, ketahui lah, bahawa hatiku benar-benar terluka dgn sikap dingin mu,
apa pun terjadi, aku doakan kau akan terus bahagia dengan pilihan mu.

Pelbagai dugaan yang ku tempuhi. Pelbagai tomahan yang ku terima.
Pelbagai perkataan yang ku dengari. Pelbagai perasaan yang ku rasai.
Terima kasih wahai sahabat. Terima kasih. Aku bersedih dengan dirimu wahai sahabat.
Air mata yang kian menghujani tanpa henti tidak pernah dikesati.
Alhamdulillah. Moga Allah mendengar rintihan hati ini. Moga doa insan teranaiya ini dimakbulkan.

Ya Allah,
Sesungguhnya kau maha pengasih, kau pulihkan dan ceriakan lah kehidupan hambamu kembali.
Kau kuatkan lah semangat dalam diriku agar kental dan tabah menghadapi segala ujianmu.
Kau teguhkan lah juga keimanan ku terhadapmu Ya Rahman.
Sesungguhnya engkau maha mendengar dan maha berkuasa.
Hanya padamu tempat aku mengadu dan hilangkan segala keperitan yang telah aku lalui selama ini.
Perkenankan lah doaku ini Ya Allah. Rahmatilah kehidupanku di dunia dan akhirat jua.
Aminn..



apa la yg aku bebel ni...ni semua berpunca pabila atiku terluka..
terluka kerna seorg shbt..
sahabat yg dulu sama2 susah dan sama2 senang,
tp kini segala-galanya berubah,

Sahabat…

Dulu kita sangat akrab.

Gelak ketawa bersama dah terlalu kerap.

ketika berduka kau jela yang boleh diharap.

Takde benda lain lagi yang paling mujarab.

Sahabat…

Itu dulu sewaktu kita belum ada sengketa.

Sebelum wujudnya pelbagai prasangka.

Sebelum kau memilih kaca dan bukan permata.

Sebelum kau berubah berpaling muka.

Sahabat…

Pernahkah kau ingat lagu-lagu itu?

Pernahkah kau rindu saat-saat yang berlalu?

Pernahkah kau sebut-sebut namaku?

Pernahkah kau menyesal dengan apa yang berlaku?

Sahabat…

Biar kuberitahu mu apa yang kau tidak tahu.

Aku menangis kenangkan diri dan sikapmu.

Kenapa kau sanggup khianati sahabatmu demi sesuatu yang palsu?

Aku sentiasa berdoa agar kau tak lupakan semua itu.

Agar kau tahu, harga persahabatan bukan mampu ditunjuk-tunjuk sebegitu.





Saturday, April 3, 2010

mood exam...

hoho.. lama2 skali baru update blog ni.. biasa la x dak cita nak cita dalam blog ni..hho.. nway skarang ni pun x dak la cita menarik yang aku nak cita.. saje je nak abiskan masa..hihi

last week, 1 APRIL 2010 kul 10.30 mlm kelas last aku utk sem ni... so skarang ni study week.. srtudy ke aku?? hihoohoho... sem ni lah yg aku rasa penat dan sgt lah teruk.. semua assigment yang aku kena wat semua aku rasa sangat terbeban.. mcm2 mslh yang perlu aku tempuhi..hoho.. nway.. tq to all members group aku yang x putus2 bekersama dalam menyiapkan assigment kita bersama...

sebut pasal nak exam ni.. ha.. cm besa la.. aku sgt la cuak.. tp still rileks lagi.. hihoho.. x tau la napa asa malas sgt nak study.. mayba skarang ni aku dok kat umah kot, ada katil yang empuk untuk seap ditidor, dan TV yang sgt melekakan aku.. hihih.. balik ukm nant aku mest kena study.. ye ke?? hihi... cam x leh caya je... wait n see ok...

jadual exam aku sem ni ok lah skit dari sem lpas...
14 APRIL (8.30pagi) - audit lanjutan
15 APRIL (8.30pagi) - akaun khusus
19 APRIL (3.30ptg) - PSA
20 APRIL (3.30ptg) - seminar
26 APRIL (8.30pagi) - AA lanjut
28 APRIL (3.30 ptg ) - OM

hope sem ni aku leh naik kan balik result aku yang dah jatuh sem lepas...
to all my fwenz.. good luck..

"The Hope, the Struggle and the Hard Work
Towards a goal is part of the rewards.
Achieving goal itself is not the whole reward
Good Luck!

Sunday, March 21, 2010

hot ballon....



Assalamualaikum...
wah dah lama asanya x update blog ni... almaklumlah memang sanagt tidak sempat untuk update blog.. sangat la banyak keje... tp x bererti time update blog ni keje dah abis... cuma ngah berehat-rehat mencari ilham nak continue report...

walaupun disaat kesibukan menyiapkan 3 report lagi,
aku ngan kengkawan(sarah,fila,zana,k.dayah &k.sa),
tidak melepaskan peluang g nengok hot ballon kat putrajaya,
x sangka plak last skali aku dapat gak p tgk dekat2 ballon 2,
tq 2 k.dyh n k.sa coz sudi bawa ktwog yang x tau jalan ni g tgk hot ballon,
(padahal diorg dah g dah arisabtu, ari ahad 2 just bw ktowg je g)

Perjalan ktowg bermula kul 7.15 bertolak dari ukm...
semangat gila kan bertolak, mana taknya petunjukkan ballon 2 start kul 8,
so nak kejar masa takut x sempat nengok ballon yang comel..hihi
samapi je ktowg kat situ,dah start dah pertunjukkan,
tp nasib la baru satu ballon yang terlepas naik,
n masih byk lagi ballon yang comel x naik lg...
ktowg x plan pun nak naik ballon 2, so just g bergambar jer...
cm biasa bila dah dapat kamera, memang x hingat dunia la jdnya...
bergambar sana sini...
pas abis semua ballon naik.. ktowg pun gerak la balik...
dalam kul 10 cm 2 dah bertolak balik,
masa pergi gila merempit 70km/j,
masa balik 50km/j je..
hahahah..
apa pun sangat berpuas ati sebab 1st time tgk hot ballon cm 2...
hihih










Wednesday, March 17, 2010

khas buat sahabatku... Nor Shafila Ramlee



Hari ini genaplah usia sahabatku 22 tahun (ehehe.. dah 22..aku br 21). for u nor shafila bt ramlee...salah seorang sahabatku yang sangat baik ngan aku...Hepi besday for u...



Buat sahabatku itu...eheh...
Smoga panjang umur lg dirahmati
Semoga dimurahkan rezki lg diberkati
Smoga hari2 yg mendatang adalah hari2 yg terindah buatmu.. insyaAllah...
Smoga tabah mengharungi segala ujian yg Allah berikan...
Aku sentiasa disisimu...

Semoga panjang umur dalam kebaikan
Semoga murah rezeki lagi diberkati
Semoga detik2 waktu yang mendatang
Adalah kebahagiaan yang tak hilang
Semoga dengan bertambah usiamu
Akan bertambah iman di dadamu

Selamat hari lahir …
Selamat hari lahir fila…

Selamat hari lahir sahabatku
Selamat hari lahir sahabat permata hatiku…
Berbahagia hendaknya dirimu
Di dunia dan di akhirat sana..



Wednesday, March 10, 2010

perit untuk ditelan....

dalam hidup ini, byk benda yang kita kena lalui....
ada manis, ada yang pahit,,, but now aku nak story bena yg paling pahit aku lalui semalam...
semalam aku ada 2 presentation,, seperti yang dijangkakkan... memang sangat mencabar bg aku untuk 2 presentation 2...dari mula nak cari bahan samapi lah time present...
1st aku present seminar.. masa first ni ok la gak.. Q&A dia leh gak la aku n member group memikir jawapan... n komen dari lecture pun x la teruk sgt... but byk benda kena tambah dalam report...
yang nak dujadikan cita... masa presebtation yg ke-2..
wah masa ni nak je aku nangis kat depan 2... sgt la perit untuk aku lalui... tp dengan semangat member group yg ada aku masih lg mampu ada kat depan 2 sampai selesai Q&A... nak tau apa yg dah jd?? al kisahnya kitaowg kena present pasal hotel... n masa present 2 memang ok la... x nampak cacatnya... tp yg teruknya masa Q&A.. ya allah masa 2... aku rasa sgt teruk... rasa cm bododhnya aku sebab x leh jawab soalan yang ditanya... tp aku rasa lau group lain yg bentang pasal hotel pun still x leh jawab soalan yang tanya...soalan yang ditanya bertubi-tubi.. x henti2...
x tau la pa silap kitaowg sampai diuji begitu...sori sgt2 utk lecture 2...
ktowg bkn x nak jwb... tp memang ktowg x leh nak jawab sebab ktowg memang x dak maklumat pasal soalan 2... dan berkali2 kami ckp, kami x dak maklumat 2...tp dia still nak kami jawab...mcm mana kami nak wat... kalu group lain byk ditanya pasal soalan yg sama... tp bila samapai group ktowg soalan memang yg tidak dijangka...bg dia slide ktowg dah perfect... n dia nak uji dengan cara soalan... memang sgt teruji didpn 2...mcm saja je menjual diri... sgt sedih....

anyway tq sgt2 kat group aku.... kita jdkan benda ni sbg satu cabaran... pasni kita sama2 pulun wat report..

ni la member group aku, time ktowg g interview hotel.. sorang lg x dak...

p/s: ya allah bantulah sahabat2 ku untuk tempuhi dugaan ini... kuatkan lah hati kami...

Monday, March 1, 2010

hepi Besday....

just nak wish hepi besday kat member aku yang ke-22
dah tua dah upanya member aku ni....so, semoga panjang umur n dimurah kan rezeki...

p/s: ucapan ini ditujukan khas buat member aku yg besday 2 mac 2010

keRna 3 pErkara :(


Jeng...jeng...jeng...
siapa tahu kan, luaran nampak hepi, tp dalam ati hanya tuhan je yang tau...sgt la sedih aku.ada 3 sebab yang wat kan aku sedih arinie, yang 2 benda 2 cm logik gak la nak sedih, tp lau yang 1 lg 2 cm x logik plak...


First...
aku sgt sedih bila memikirkan assigment aku yang sgt bertimbun yang lansung x siap lg. nak pula sem ni member group bg setiap projek mest ada sorang yang problem...waaa.. memang sgt memberi tekanan dalam idup aku... apa pun aku tetap kena kuat tempuhi benda ni... walaupun pada hakikatnya nak je aku buang dia dari group aku. tp rasa cm x baik wat cm 2.. sabar ye cik fatehah... jgn kerna dia seorang, ilang mood ang nak wat keje... coz ang masih ada member group yang len yang leh wat keje sama ngan ang...tq to member group yang len yang sentiasa bg komitmen utk siapkan assigment kt ni... harap kita x akan give up sampai ending keje...

second....
alkisahnya, bermula pg td.. time ni memang ngah tension gila sebab nak present audit minggu ni, tp ni bkn sebab utama aku sedih, sbb aku sedih bila aku dapat msj dari kwn aku ni, dia bg aku 1 berita yang bg dia mayb berita ni sgt hepi but not me... pas je bc msj 2, aku terus ilang mood, but still control emosi sebab ngah ada discusion..pada hakikatnya berita 2 x dak kena mengeba ngan aku pun, tp x tau la napa, aku sgt la sedih.confius gak...hihihi... bila balik bilik aku terus pikir, np la aku nak kena sedih plak???mayb aku takut kehilangan dia,tp np?? dia kan kwn aku,hahah..pa la ang ni tehah oit...patu apa ek??? oh mayb juga aku takut kehilangan tmpt aku nak share something hepi n sad yang berlaku pas ni, yes i think that's reason y i'm so sad... mana mungkin aku leh selalu share ngan dia lg if dia dah bersama.... pada insan yang berkenaan, sori sgt2... bkn sengaja nak sedih, tp ni perasaan spontan yang lahir dari hati..(sori teremo sebentar).. n sori gak sbb stori dalam blog, sebab x tau cm nak share cita sdh ni ngan sapa,apa pun, aku tetap doa kan yang dia dapat apa yang dia nak n terus akan bahagia....
seorang sahabat..memberi warna dalam hidup kita seperti pelangi memberi warna pada dunia. kata2nya memberikan kekuatan bagi kita saat kita rapuh..membuat kita bangkit dan berani untuk bermimpi kembali,dan meraih mimpi itu.mungkin kini sahabat itu sedang jauh dari kita,tapi janji persahabatan telah menyatukan 2hati,janji itu takkan lekang. selamanya,kita adalah sahabat.


third...
yang ni tiap2 sem mest akan rasa sedih, standard la.. setiap kali cek result x pernah rasa hepi.. mest akan rasa skit rasa sedih.td pas kelas om g cek result... memang sedih bangat, tp apa leh wat, dah berlalu dah benda 2...so tima je la... cuma boleh study hard skit tuk final...plz fatehah...don't play2 again ok...

semoga esok akan temu hari yang bahagia pula..



(pada org yang ada kena mengena ngan story ni...sory sgt2..tp itulah yang saya rasa....)



Sunday, February 28, 2010

khas wat teman-teman ku...

Khas Tatapan Sahabat2 ku...


Engkaulah temanku
Tempatku mengadu
Tika tawa pilu
Tetap bersamaku

Teman yang kukasih
Akan ku hargai
Hingga akhir nanti
Kan kekal abadi

Ku pinta oh Tuhan
Agar berpanjangan
Sebuah Persahabatan
Penuh keikhlasan








tima kasih kawan2 aku coz sanggup berkorban apa sahaja demi aku,
and yang paling penting skali, sabar ngan kerenah aku..
tq juga sebab sudi bersama aku susah senang..
love all of u...

p/s: kepada kawan2 yg aku x upload gmbr bkn bermakna aku x hargai korang, aku x sempat nak edit... aku tetap sayang korang...n tima kasih atas sgalanya....

Thursday, February 25, 2010

hari-hari yang ku lalui..huah

Lumrah kehidupan kan...
ada yang mnis, ada yang pahit..
semua orng akan lalui benda yang sama...
begitu juga la ngan diriku ini...
aku rasa sgt bahgaia...
bila aku dapat berhubung balik ngan kawan aku yang dah sekian lama aku x cntc,
wah sgt hepi x terkata.. hope pertemuan kali ini akan berkekalan sehingga akhir hayat ku,

dah dalam gembira 2, cm biasa la, mest ada gak yang sedih,
yang sedihnya dalam idup aku, ptg td aku g exam..
ya allah bukan nak kata la.
memang susah gila soalan dia,
dah la 4 soalan kena jawab dalam masa 3jam.
sepanjang aku majoring akaun, ni la kali pertama aku jawab 4 soalan dalam masa 3 jam,
mak ai... dah la soalan susah, cmfm la x cukup masa,
memang la aku jwb semau, tp rasanya nak btul 2.. eemmmmmmmmmm...

bila dah jd cm ni, mula la aku dah x tentu arah, tp aku still nak enjoy sebelum aku nak ngadap assigment yang menimbun 2...
waaaa....

p/s: len kali jgn2 mls2 lg ye FATEHAH

Thursday, February 18, 2010

memoRy TerIndAh

11 Feb 2010:
kisah bermula dari lepas magrib...
aku ngan zana nek komuter nak g umah lisya, coz kitowg nak nek bus dari shah alam. so,memandangkan ari jumaat 2 kitowg dah x dak kelas,ari khamis mlm 2 dah berangkat g umah lisya. samapi je umah lisya around kul 10 malam. and aktiviti pada malam itu adalah bergosip.. hahah...

12 Feb 2010..
ari ni, lisya n budak umah dia still ada kelas lg. so awal pg 2 diorang dah g kelas. tggl la kau ngan zana je kat umah diorg. tp around kul9 lebih cm na, tggl aku sorang je coz zana kuaq ngan cik abg dia. kebetulan plak time 2 cik abag dia memang dah ada kat shah alam,. memang bosan abis la aku kat umah lisya. nasib la ada tenet n tv. so leh la juga ilangkan bosan aku kat umah 2.

n malam 2 kul 10, dayana mai ambil kitowg bw g stesen bas shah alam. kira time ni dah bermula saat detik reunion. wah dahlama x jumpa diorg, so terubat gak la kerinduan kat diorang. ktowg btul2 berkumpul kat stesen bus 2 dalam kul 10.30mlm. yang ada time 2 aku,zana,lisya,dayana, fayadah, mirlia, bib, shidi n ajim. lau nak diikutkan huda ada gak. tp ada masalah skit, huda terpaksa cancel last minit.


bus yang sepatutnya kitowg nek kul 11 mlm. tunggu2 punya tunggu dah kul 12mlm, bus x sampai2 lagi, dayana pa lagi g serang kaunter tiket, ngan selambernya pakcik 2 ckp dalam sejam lg baru bas sampai. bengang x terhingga la kitowg. nasib la da kedai makan kat situ. leh gak kitowg g lepak2 kat situ. lam kul 2.30 baru la bus datang. nak dijadi citanya, bus yang kitaowg nek 2 free seat. dayana nagn bib dah nek awal lg g 'cup' tempat kat kitowg. n pas semua orang dah duduk tempat masing2 tetiba ada plak sorg pakcik ngan sorg bdk laki ni, x dak tempat coz dah penuh, so diorg terpaksa dok kat tangga, sian sgt tgk pakcik 2. memang ntah pa pe la bas 2.
so bus 2 mula bergerak n kitowg sampai perlis dalam kul 11 pagi. semua plan yang kitaowg dah plan terpaksa ubah balik disebabkan bus yanb delay. huhuhu


13 feb 2010.
masa kat perhentian bas 2,mak nas datang ambil ajim ngan shidi. n bw diorg g ambil keta sewa. pastu diorg mai ambil ktowg and bw g umah nas. sampai je kat umah nas, semua sibuk mand n makan. coz kul 2 dah nak kuaq umah.tq to mak nas, masakan mak nas memang sedap. n sian kat nas masak byk sgt. pas je selesai makan, kitaowg bergerak ke padang besar. time to shoping. aku x dak beli pape sgt. coz nak save budget katakan. but aku,lisya,zana n nas still wat memori beli baju tidor sama2. huhu..



pas balik dari padang besar, kitowg g tasik melati. kat sini x dak la wat pa pe sgt. just bergambar je. coz time pegi 2 dah lewat. x sempat la nak pusing lama2. n pas2 kitowg g umah kak angkat bib. kitaowg berenti solat n borak2 kejap ngan diorang. tq kak n abg angkat bib tumpangkjan kitowg solat.

pastu g kuala perlis utk mkn mlm. ha masa ni memang mcm2 terjadi. mula 2 keta yang aku nek(bib,shidi, zana, fayadah) folow keta ajim. samapai je tgh jalan, ajim kol suh kitowg pegi dulu. katanya keta dia dah nak abis minyak. kitowg pun jalan la dulu. upanya diowg ada plan. nak g beli kek kat zana. ye la kan ari 2 besday zana. huhu..


sementara tunggu diorg sampai, nas suh aku bw zana g jalan2, nasib la kat situ ada ekspo, so aku pun bw zana g jalan2 kat situ, hhuhu.. nasib la zana x tanya mcm2.. lau x aku xtau la nk jawab apa.. hihi.. sori zana...hahha.. memang semua ni kenangna yang  kan dilupakan... memang best la..siap pakai topeng lagi time celebrate besday zana... dah kembali cm budak2 balik.. masing2 x sedar yang umur dah 22...hihihi




14 feb 2010 (ahad)

ari ni plak kita owg mula kan perjalanan  ngan menuju ke matrik.. wah masa masuk m\atrik 2... hampir x ku kenali... byk sgt benda yang dah berubah...apa pun time ni lembali balik memori kitaowg time kat matrik..
wah sgt indah time 2.. walaupun setahun je.. tp byk suka duka yang kami tempuhi...huhu...



pas abis pusing2 matrik kitowg terus g stesen ketapi coz plan nak g alor setar... wah time kat alor setar, kitaowg ada game main bowling, terbahagi kepada 2 group.. group aku (ajim, lisya, nas, zana n aku) lawan ngan group dayana (dayana, shidi, bib, fayadah, n mirlia).. pemenang sudah tentu la group dayana la... mana x nya, group diorg semua hebat2... kitaowg harap ajim je...huhu..
pastu kitaowg jumpa puan aina, em time 2 sakan gosip ngan puan aina..huhu.. byk benda yang digosipkan,..
pastu aku zana n lisya bergerak dulu balik..n diorg terus kan berjalan2 kat pekan rabu.. maka berakhir lah  reunion kitaowg..

walaupun hanya sekejap, tapi byk memori yang indah.. sgt best.. walaupun hanya 10 org yang leh luangkan masa... hope pasni leh jumpa semua skali...
miss all a3t2...

p/s: tq to all yg join reunion... hope dapat kita jumpa lg reunion akan data.. gambar yang len byk ada kat fb...
hihi

Monday, February 8, 2010

disaat sakit kepala air x dak kat kolej n runsing ngan exam...

ini kisah pada hari sabtu malam di cafe keris mas,
aku, zana, elin n muslim(pakwe elin), sempat lagi menghabiskan masa main game kat cafe keris mas sempena TG2KM... hahahah... gila la masa main game 2... cm budak2 pun ada... tp masa 2 fun sgt, sampai leh lupayang exam audit aku x leh wat...huhu.. nak tau x kitowg main game apa???
aku, zana n elin main game tangkap bola pinpong dalam air yang ada tanda bintang, masa main 2 mata kitowg kena ikat. mulanya zana yang main, dia dapat saguhati dapat la roti gardeniar 2 biji, berbaloi la ngan bayar rm1 je kan, n then turn aku plak, time ni dah agak skit tipu dah, n aku dapat hadiah kecil, hadiah kecil 2 kena cabut, almaklumlah, betapa x bertuahnya tangan aku ni, aku cabut tgk dapat hadiah roti gak, nthen bila turn elin, dia dpt hadiah kecil gak, n elin bertuah dari aku, n dia dapat hadiah keychain...
ni pasal kitowg main, pasal muslim plak, dia main game lempar dart... first dia main dapat saguhati, hadiah dia cm besa, 2 biji roti gak, nthen x puas ati, main skali lagi, still nasib yg sama, hihihi, kesimpulannya, malam 2 kitowg kumpul roti la...samapi abis roti diorg...hahah



masuk plak kisah hari ahad,
alkisahnya bermula, elin ngan mulim nak g alamanda, tp disebabkan mulim x biasa ngan jalan sini, n diorg ajak la kitowg g skali,hahahah.. aku ngan zana pa lagi, dah la bosan dok bilik, join la diorg g alamanda, sesampai je alamanda, aku just budget nak shopping around Rm50 je...
lgpun x dak plan apa2 pun nak beli, just nak teman zana cari kasut je, hahah
tp bila dah pusing2 1 alamanda 2, aku terus menggila bila nengok banyak gila sales.. mana x nya 50-70% 2 sales...wah...aku mula kan operasi ngan zana, ktowg masuk parkson, time dalam parkson 2, terserempak la ngan blouse less 70%.. zana memang dah semangat nak beli coz dia memang dok cari, aku plak dah nengok murah n cantik plak, mula lah terpikat... huhuhu.. so aku ngan zana pun terus ambil and g try, zana beli 2 helai n aku just beli satu je,(x nak lari budget katakan)...pas 2 kitowg meneruskan matlamat ktowg cari kasut zana ngan kemeja muslim...
pas selesai je beli semua barang, kitowg g lepak makan kat food court dia, memang best la kuaq time 2...tq mulim n elin sebab sudi ajak kitowg kuaq...hihihi












p/s: hope elin n mulim bersama hingga ke akhir hayat...
kepada mulin n elin: jgn lupa jemput makan kenduri ek... jgn tangguh lama2 benda baik...hihih

Friday, February 5, 2010

dEmam auDIt

auDit oH auDit...sElamAt LAh kau auDit,hhuhu...xtau la apa nasib auDit aku,biLa tuannya g jawab dAlam keadAan sakit kepala+suhu badan yang panas...
dan sakit kepala semakin bertambah...bila balik bilik nengok air lansung x dak..waaa... bengang gila..dah la nak dijadikan cita nya, ari ni pukul 6.30 pagi dah terpaksa merayau-rayau kawasan koleh nak cari air untuk mandi, semalam air ada gak tsetiap kali nak solat, hari ni waktu nak solat pun dah x dak air, n lagi kritikal bila air pili bomba pun dah x dak...
waaaa...ini semua menambahkan lagi tekanan...
cmna sekalipun aku kena kuat kan diri aku,
mana x nya, aku still ada satu paper lagi hari isnin ni, waa.. ini lah ujian yang perlu aku tempuhi,
tiap2 sem x pernah nya leh lari dari tekanan, bermula nya sakit otak time daftar subjek, n then baru nak mula paham pa yang belajar, dah ada midsem, pas selesai mid sem dah sakit otak balik ngan projek, bila dah antaq projek serabut plak nak final, kesimpulan yang leh wat, asal langkah je kaki aku kat ukm, maka mula lah segala msalah idup aku,
hahahahah.. apa pun aku perlu teruskan, dah aku yang pilih haluan ini, hope aku leh give some spcial to my mom n my dad when i grad from ukm....

p/s: miss my family...uwwwaaaa

Tuesday, January 26, 2010

Shawl & tudung bunga..

hai kawan2...
mai la singgah nengok tudung n selendang...
sehelai RM8





p/s: lau berminat leh tinggal komen ek...
hihi

KetiKa cIntA BerTaSbih

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

P/s: jgn lupa tgk cita dia..best sgt...

Sunday, January 24, 2010

sukA sUki BersaMa RooMate ku...


wah... skali lagi arinie aku kuaq g sogo, n masjid india...
hiat kuaq ari ni nak teman zana beli purse kat sogo n nak g beli tudung kat kak aku...
tp...
terpesong plak niat aku...
huhu..
terbeli baju plak...
sem ni dah 2 helai baju blouse aku beli..
first aku beli time kuaq ngan zana n sarah...
second ari ni la..
nak wat cm na kan...
dah cuba elak nak beli...
tapi dah jatuh cinta pandang pertama la plak...
huhu..
maka melayang lah duit aku rM45 untuk baju blouse...
hihih...

Friday, January 22, 2010

hepi siot...

alhamdulillah...
korang nak tau x...
aku hepi sesangat... bila aku dah dapat tempat untuk praktikal...
setelah lama penantian aku, akhirnya dapat gak tempat...
firstly aku nak thanks 2 my fwenz(kamal) yang suggest tempat 2 kat aku...
em yang x sangka nya ... aku, fila, sarah n zana dapat tempat yang sama...
n yang paling hepi skali... aku, fila, n sarah still x berpisah lg...
kitowg dapat praktikal kat LTAX secetarial Sdn. Bhd kat pantai dalam...
tmpt ni bg elaun RM300.. cukup la 2 nak tanggung mkn kan...
huihih... yang lawak gila... orang kat company 2.. excited sangat time ktowg kol nak tanya pasal praktikal...
pasni kena la cari umah sewa plak kat situ,
aku ngan zana dah try survey umah, kebanyajkan sewa arround 600-700,
so cukup la budget ktowg coz kitowg budget sewa umah 200 sebulan...
tercapai gak hasrat kami bertiga nak dok umah sewa bersama...
hihi..
rasa exiceted gila skarang ni nak p praktikal...
huhu..
hope tempat ni dapat memberikan banyak pengalaman tuk ktowg



ni lah kawan2 aku yang praktikal bersama...
hope we will hapy...

Thursday, January 14, 2010

mY FaMiLy

kUang...kUaNg...
x dak story lagi ari nak cita...
tp aku ingant ari ni aku nak story pasal family aku..
hihihi..

family aku ni ada 5 branak..
jeng...jeng...






my dad...
nama ayah aku hashim bin harun..
dia keje executive telekom...
ayah aku ni kalu sapa yang x knai mem
ang cakap dia sgt tegas...
tp sebanarnya di
a x la garang sgt..
biasa la kan..
lau anak2 wat slah baru la dia jd garang...
hihi..
yang best nya ayah aku ni..
sporting, and suka sgt bw kami satu family p jalan2...
dan ayah aku ni sgt suka berkebun...



hihi..ni la salah satu hasil tanaman ayah aku...


my mom...
nama mak aku rahmah bt mat saman...
mak aku adalah seorg pendidik..
dah nama pun pendidik, so mak aku ni memang
seorg yang tegas..
n hobi dia adalah wa
t kek...
hihi
walaupun mak aku ni seorang yang tegas...
but aku suka share problem ngan mak aku,
2 la orang selalu cakap, ibu selalunya lebih memahami perasaan a
nak.. kan..kan..kan




ni plak kakak aku..
hhihi..
dia sk
arang blajar kat uiam..
sem ni adalah sem last dia,
aku ngan kak aku x leh berjumpa..
ada saja benda yang nak bergosip...
hih...kakak aku i jiwa dia sangat
lembut..
lau dia nak marah orang,
dia yang akan nangis dulu,
pendek kata oarnga semua x takut la kat dia..
hihi..
tp lau dia btul dah marah..
takut gak la kekdg 2..
hihi..
good luck my sis 4 your future..




ni plak..
mest la aku...
hihi.. cm diketahui
...
aku ni stud
ent ukm..
hihi..banchelor in akauntan..
aku anak no-2 dala
m
family aku..
hihi..aku ni agak la kepanasan baran skit..
hihi..
lau x kena je.. aku terus berdiam diri..
sebelum timbul api..
huhu..




ni la adik aku yang bongsu...
still study..
f5 kat irsyad..
adik aku ni sgt manja..
dia la yang selalu gaduh ngan aku..
kira lau dia x dak kat umah..
a
gak bosan la..
x dak orang aku nak
gaduh...
hihi..








ni la serba skit pasal family aku...
aku bersyukur sgt dilahirkan dalam family ni,
sgt hepi....

tRy 4 the 1St post

saLam...
hihihi..
xtau nak tulis apa...
saja je try wat Blog ni..
utk isi masa lapang yang ada...
utk elakkakn diriku dari terus tdor..
hihihi